FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haiti: Zračne luke zatvorene zbog prosvjeda

Autor: vrad
PORT-AU-PRINCE, 8. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Sve zračne luke na Haitiju, pa i međunarodna u Port-au-Princeu, zatvorene su u srijedu zbog prosvjeda koji potresaju zemlju nakon proglašenja rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora, objavila je zračna luka u prijestolnici.

Zrakoplovne kompanije American Airlines i Air Transat već su ranije u srijedu bile izvijestile o privremenom otkazivanju letova u polasku i dolasku na Haiti.

American Airlines, glavni međunarodni prijevoznik na Haitiju, svakodnevno ima tri leta iz Miamija, po jedan iz New Yorka i Fort Lauderdalea (Florida) te jedan iz San Juana u Portoriku, posredstvom kompanije American Eagle.

"Otkazali smo naše letove u srijedu i četvrtak jer zaposlenici kompanije i zračne luke nisu mogli doći na posao" u Port-au-Prince, rekla je Martha Pantin, glasnogovornica američke kompanije sa sjedištem u Miamiju.

U Kanadi, Air Transat koji osigurava tjednu vezu, otkazao je pak "iz sigurnosnih razloga" let u srijedu ujutro iz Montreala, gdje živi velika haićanska manjina, kao i njegov povratak iz Port-au-Princea tijekom popodneva.

U drugom krugu predsjedničkih izbora na Haitiju natjecat će se bivša prva dama Mirlande Manigat koja je u prvom krugu dobila 31 posto glasova i kandidat na vlasti Jude Celestin, koji je osvojio 22 posto glasova.

Najveći gubitnik prvog kruga izbora je popularni pjevač Michel Martelly koji zauzima treće mjesto s više od 21 posto osvojenih glasova, jedva 6000 glasova manje od Judea Celestina.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙