FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DORH i USKOK nisu izvor informacija iz Nacionala

Autor: mvra
ZAGREB, 30. studenog 2010. (Hina) - U povodu teksta objavljenog u današnjem izdanju tjednika Nacional koji navodi da su, prema informacijama iz političkih, pravosudnih i novinarskih krugova zaposlenice Hrvatske radiotelevizije (HRT) Hloverka Novak Srzić i Dijana Čuljak Šelebaj navodno surađivale s tvrtkom Fimi-media i od nje primale novac, danas su reagirali Državno odvjetništvo (DORH) i USKOK navodeći da oni nisu izvor informacija i da ih se ne može dovoditi u bilo kakvu vezu s pozivanjem na "visoki pravosudni izvor upućen u aferu Fimi-medija".

Nacional je objavio da se informacija, po kojoj su Novak Srzić i Čuljak surađivale s Fimi-mediom i tako dodatno zarađivale, od sredine prošlog tjedna intenzivno prepričava u zagrebačkim novinarskim, pravosudnim i novinarskim krugovima te da visoki pravosudni izvor upućen u aferu Fimi-media zbog obveze čuvanja službene tajne nije htio tu informaciju potvrditi ali ju nije ni demantirao.

DORH je danas na svojim internetskim stranicama objavio kako je "'informacija koja se od sredine prošlog tjedna intenzivno prepričava u zagrebačkim političkim, pravosudnim i novinarskim krugovima' napis koji nije rezultat saznanja DORH-a i USKOK-a".

Nacional u tekstu po naslovom "Istraga o Fimi-mediji seli se na HTV" navodi da se navodno do tih informacija došlo kad su istražitelji USKOK-a ispitivali osumnjičene u aferi Fimi-media koji su nedavno pušteni iz pritvora u Remetincu zbog temeljite istrage s istražiteljima USKOK-a.

Vršiteljica dužnosti direktora programa HTV-a Hloverka Novak Srzić u razgovoru za Nacional je, kako prenosi taj tjednik, kao netočne odbacila informacije o navodnoj suradnji s Fimi-mediom.

USKOK je zbog izvlačenja novca iz javnih poduzeća i ministarstava osumnjičio 14 osoba a šteta se nakon nekoliko proširenja istrage popela na više od 80 milijuna kuna.

(Hina) xmvr yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙