FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erakat će se sastati s Clinton u Washingtonu u idućih 48 sati

Autor: vrad
RAMALLAH, 8. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Visoki palestinski dužnosnik Saeb Erakat sastat će se s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton "u idućih 48 sati" u Washingtonu, izvijestio je u srijedu navečer za agenciju France Presse palestinski pregovarač Jaser Abed Rabo.

I izraelski ministar obrane Ehud Barak posjetit će Washington gdje će se "susresti s visokim dužnosnicima za obranu i s predstavnicima američke administracije", piše u priopćenju njegova ureda.

"Saeb Erakat će razgovarati s Clinton u idućih 48 sati", rekao je Rabo u telefonskom razgovoru iz Egipta, gdje prati palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

Po njegovoj ocjeni, američki izaslanik za Bliski istok George Mitchell bit će Abasov gost u ponedjeljak u Ramallahu, na Zapadnoj obali.

Izraelsko-palestinski pregovori su u krizi pošto je SAD u utorak objavio kako prekid gradnje židovskih naselja više neće postavljati kao uvjet za pregovore, dok Palestinci bez takva prekida ne žele nastaviti pregovore.

SAD je u srijedu objavio da, iako je "promijenio pristup", ne odustaje od planiranog roka za postizanje izraelsko-palestinskog mirovnog ugovora u ljeto 2011.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙