FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski premijer zakasnio na predstavu u Boljšom

Autor: vrad
MOSKVA, 8. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Francuski premijer Francois Fillon doputovao je u srijedu u Moskvu s tri sata zakašnjenja, zbog sniježne mećave u Francuskoj i propustio predstavu koju je u Boljšom teatru trebao gledati s kolegom Vladimirom Putinom, u prigodi završetka francusko-ruske godine.

Premijerov zrakoplov sletio je oko 21.20 sati po mjesnom vremenu (19.20 sati po srednjoeuropskome) u moskovsku zračnu luku Vnukovo, priopćio je premijerov ured.

Predstava francusko-ruskog baleta u Boljšom u kojoj su nastupili domaćini i Pariška opera, održala se bez francuskog premijera, ali i bez Putina koji također nije došao.

Dvojicu su predstavljali zamjenik ruskog premijera Aleksandar Žukov i francuski veleposlanik u Rusiji Jean de Gliniasty.

Fillon i Putin trebaju se sastati tijekom večeri u jednom moskovskom restoranu, kojega ime nije objavljeno.

Fillona treba primiti predsjednik Dmitrij Medvedev.

Na međuvladinu bilateralnom godišnjem susretu planiranom u četvrtak trebao bi se dati poticaj gospodarskim vezama dviju zemalja potpisivanjem ugovora na polju hidroenergije i zrakoplovstva, dok pitanje prodaje francuskih vojnih brodova tipa Mistral Rusiji još nije riješeno.

U razgovoru koji je u srijedu objavio službeni dnevni list Rosijska Gazeta, Fillon je rekao da će tijekom njegova boravka u Moskvi tvrtke iz dviju zemalja potpisati "velik broj ugovora". Tako će francuski Alstom s RusHydrom, najvećom ruskom tvrtkom na polju hidroenergije, zaključiti "veoma važan" ugovor o obnovi brana na Kavkazu, rekao je.

Među ostalim ugovorima, tvrtka za proizvodnju zrakoplovne opreme Safran-Sagem i ruska agencija za izvoz oružja Rosoboroneksport "osnovat će zajedničko poduzeće na polju navigacijskih sustava za zrakoplovstvo i mornaricu", dodao je.

Fillon je podsjetio da je bilateralna gospodarska i trgovinska razmjena "četverostruko porasla od 2000. do 2008."

Šef francuske vlade usto je ocijenio da još nije vrijeme za ukidanje viznog režima između Europske unije i Rusije, što traži Moskva.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙