FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medvedev upozorava na političku stagnaciju u Rusiji

Autor: bnov
MOSKVA, 24. studenog 2010. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je na opasnost od političke stagnacije Rusije, zbog dominacije stranke na vlasti i marginalizacije političke oporbe.

"Unazad izvjesnog vremena, simptomi stagnacije počeli su se pojavljivati u političkom životu", kazao je Medvedev u poruci objavljenoj u utorak navečer na njegovu video blogu. "Ta stagnacija je štetna za stranku na vlasti kao i za oporbene snage", naglasio je on. "Ako oporba nema nikakve izglede da dođe do izborne pobjede nakon poštene borbe, ona se degradira i postaje marginalna".

"Ako stranka na vlasti nema nikakve izglede da izgubi što god to bilo, zaleđuje se i degradira kao i svaki živući organizam koji bi ostao nepomičan", dodao je on. Do tih izjava dolazi uoči predsjednikova godišnjeg govora naciji 30. studenoga.

Prema ruskim medijima, predsjednik će u srijedu ponoviti svoje upozorenje dužnosnicima glavnih ruskih političkih stranaka, među kojima i čelnicima stranke Ujedinjena Rusija, koju predvodi premijer Vladimir Putin.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙