FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor o kazni Šljivančaninu: teško je čuti takvu presudu

Autor: nles
ZAGREB, 8. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je večeras, komentirajući smanjenje kazne zatvora bivšem oficiru JNA Veselinu Šljivančaninu, da je, u trenutku dok se Ratko Mladić i Goran Hadžić slobodno šeću, teško čuti za takvo smanjenje presude i da je to konačno.

U mislima sam sa svim Vukovarcima, s onima koji još uvijek traže svoje najmilije, s obiteljima branitelja i civila koji su izgubili živote, posebno s obiteljima onih koji su pogubljeni na Ovčari, istaknula je Kosor.

Ocijenila je kako bi se svi trebali potruditi da oni koji su odgovorni za zločine kakvi su se dogodili u Vukovaru i na Ovčari zaista moraju dobiti primjerenu kaznu.

Teško je prihvatljiva bilo kakva činjenica koja bi govorila da Šljivančanin nešto nije znao - on je bio visoko pozicioniran, ustvrdila je Kosor, dodavši da je u filmu Višnje Starešine o Vukovaru na temelju dokumenata i svjedočanstava jasno pokazano što se zapravo dogodilo u Vukovaru i u vukovarskoj bolnici.

Kosor je presudu Šljivančaninu komentirala nakon svečane akademije Matice hrvatske, u povodu 20. obljetnice njezine obnoviteljske skupštine.

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙