FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za ponedjeljak, 6. prosinca

Autor: ikut
ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 6. prosinca, koje ćemo popratiti fotografijama:

BANJA LUKA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović dobitnik je nagrade "Osoba 2010. godine" koju tradicionalno dodjeljuju banjolučke Nezavisne novine. Nagrada će mu biti dodijeljena u ponedjeljak navečer u Banjoj Luci zbog nesebičnog angažmana u uspostavi boljih, čvršćih veza među narodima i državama u regiji. Predsjednik Josipović sastat će se s visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom, Nebojšom Radmanovićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH i Bakirom Izetbegovićem, članom Predsjedništva BiH, s predstavnicima Udruge Hrvata Banja Luka i Udruge povratnika Hrvata u Republiku Srpsku i Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske.

PLETERNICA - U povodu Dana grada Pleternice, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća predsjednica Vlade Jadranka Kosor uručit će nagrade i javna priznanja za 2010. godinu (13 sati, nova školska športska dvorana).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinca) GONG će predstaviti analizu prava glasa birača s invaliditetom te svih onih birača koji nisu u mogućnosti pristupiti biračkom mjestu zbog otežane pokretljivosti. Analiza je napravljena u sklopu projekta GONG-a "Zaštita i ostvarivanje biračkog prava osoba s invaliditetom", koji financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Uvodno izlaganje na skupu, koji pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora organizira GONG, održat će predsjednik Sabora Luka Bebić (9 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Nepravomoćna presuda bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovu pomoćniku Ivi Bačiću u aferi "kamioni" bit će objavljena na zagrebačkom Županijskom sudu. USKOK je nakon desetomjesečnog suđenja zatražio osuđujuću presudu te predložio da se njome Rončević i Bačić obvežu vratiti 10,2 milijuna kuna za koliko su navodno zlouoporabom položaja i ovlasti pri nabavi vojnih kamiona oštetili državni proračun. Obrana traži oslobađajuću presudu tvrdeći da USKOK nije dokazao krivnju dvojice optuženika (9 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne:Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙