FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCK: Tjedan solidarnosti od 8. do 15. prosinca

Autor: tmar
ZAGREB, 7. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatski Crveni križ priopćio je da od 8. do 15. prosinca obilježava Tjedan solidarnosti kao zajedničku akciju svih 130 društava Hrvatskog Crvenog križa.

Tijekom akcije podijelit će 18.500 paketa pomoći socijalno najugroženijim osobama putem općinskih i gradskih društava Crvenog križa i njihovih volontera. Ukupna količina humanitarne pomoći iznosi oko 213 tona, među kojima 166 tona hrane, dok su 46 tona higijenski proizvodi.

Paket pomoći teži 11,5 kilograma, a sadrži, među ostalim, brašno, ulje, šećer, rižu, sol, tjesteninu, deterdžent za rublje, sapun te druge potrepštine. U svakom paketu je i listić s popisom namirnica ovjeren pečatom Hrvatskog Crvenog križa.

U Tjednu solidarnosti društva Hrvatskog Crvenog križa pomagat će socijalno najugroženijim osobama i iz sredstava prikupljenih u akciji "Solidarnost na djelu" koja je provedena u listopadu ove godine.

Na temelju članka 33. Zakona o Hrvatskom Crvenom križu (Narodne novine br. 71/2010) u Tjednu solidarnosti naplaćivat će se doprinos u korist Hrvatskog Crvenog križa na sve poštanske pošiljke u unutarnjem prometu, osim novina i časopisa, a ostvarena sredstva koristit će se također za pružanje humanitarne pomoći, priopćeno je iz HCK-a.

(Hina) xmt/pp yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙