FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kabul: Cameron i Gates optimistični i zadovoljni učinjenim

Autor: mhaj
KABUL , 7. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Britanski premijer David Cameron i američki državni tajnik Robert Gates u utorak su tijekom posjeta Afganistanu izrazili optizimam - Cameron zbog povlačenja vojnika iz te zemlje od 2011., a Gates zbog "napretka" realiziranog, prema njegovu mišljenju, tijekom 2010.

"2010. je bez sumnje godina u kojoj smo postigli stvarni napredak. 2011. bi trebala biti godina tijekom koje bi taj napredak trebao postati stalan", rekao je Cameron, koji je doputovao u Afganistan u iznenadan posjet predbožićni britanskim vojnicima razmještenim ondje, što, čini se, postaje svojevrsnom tradicijom.

"Iznimno sam optimističan zbog činjenice da ovdje provodimo dobru strategiju. To činimo već godinu dana", a tako trebamo i nastaviti, rekao je u pogledu NATO-ovih planova kojima se predviđa početak povlačenja dijela vojnih snaga od 2011., a ostalog dijela prije 2015.

"Predsjednik Karzai ukazao mi je povjerenje kada je riječ o našem tranzicijskom planu, izjavivši kako ga je moguće provesti, rekao je u pogledu NATO-ovih ciljeva o prekidu borbenih akcija i prijenosa odgovornosti za sigurnost zemlje na afganistanske vojne snage do kraja 2014.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙