FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ford potpisao sporazum sa sindikatima o nastavku proizvodnje u belgijskoj tvornici

Autor: mkuz
BRUXELLES, 1. prosinca 2010. (Hina/dpa) - Europska podružnica američkog proizvođača automobila Ford potpisala je četverogodišnji ugovor sa sindikatima kojim je zajamčena proizvodnja i razina zaposlenosti u tvornici u sjevernoj Belgiji.

Ford Europa obećao je da će tvornica Genk u nizozemskoj Flandriji nastaviti proizvoditi oko 225 tisuća automobila godišnje i zapošljavati 4.600 radnika.

U razdoblju obilježenom "velikom zabrinutošću u belgijskoj automobilskoj industriji Fordovo je obećanje znak povjerenja u naše zaposlenike, dobavljače i flandrijsku regiju", izjavio je direktor Ford Europe Stephen Odell u priopćenju objavljenom u utorak.

Flandrija se još uvijek oporavlja od ovogodišnje odluke Opela, europske podružnice General Motorsa, o zatvaranju tvornice u Antwerpenu, zbog čega je 2.500 djelatnika ostalo bez posla.

Sporazum potpisan u utorak, kako je priopćio Ford, također pokriva njegov probni poligon u okolici Lommela, gdje je zaposleno više od 320 djelatnika.

Tvornica u Genku ostat će glavnim proizvodnim pogonom za modele namjenjene Fordovom europskom tržištu, poput limuzine Mondeo, S-Maxa i Galaxy MPVs-a, izvijestila je tvrtka.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙