FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP: dječja novogodišnja poštanska marka

Autor: nkot
ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Tiskanjem prigodne novogodišnje marke, rad Marte Bilandžije, učenice sedmog razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Slavonskog Broda, završena je akcija "Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu" u kojoj su učenici osnovnih škola svojim likovnim radovima s temom snježnog drva sudjelovali u izboru motiva novogodišnje marke, izvijestila je danas Hrvatska pošta (HP).

Marku je za tisak priredila Sabina Rešić, dizajnerica iz Zagreba. Nominalna vrijednost marke je 1,60 kuna, a tiskana je višebojnim ofsetnim tiskom u nakladi od 100.000 primjeraka. U poštanskome uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13, 6. i 7. prosinca 2010. bit će u uporabi žig prvoga dana.

Na natječaj HP-a stiglo je 1614 radova iz 213 škola. U odabiru pobjedničkog rada sudjelovala su čak dva stručna povjerenstva, a rad je odabran 22. studenoga. U toj su akciji, osim Hrvatske pošte, sudjelovali i Hrvatska poštanska banka, "Večernji list", Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a sponzor je bila tvrtka KING ICT-a.

Svi rezultati natječaja te 30 najboljih učeničkih radova objavljeni su na internetskoj stranici Hrvatske pošte www.posta.hr. Učenički radovi mogu se pogledati i u sklopu izložbe "Božić u Hrvatskoj i svijetu" u izložbenom prostoru Hrvatske pošte, Jurišićeva 13, u Zagrebu.

(Hina) pp/xrkor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙