FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL i na Zagrebačkoj burzi objavio ponudu malim dioničarima Ine

Autor: nbrc
ZAGREB, 3. prosinca 2010. (Hina) - Mađarski MOL danas je i putem Zagrebačke burze izvijestio o svojoj ponudi za otkup dionica od malih dioničara po cijeni od 2.800 kuna po dionici.

Ponuda MOL-a odnosi se na 800.910 dionica ili 8,009 posto dionica Ine koje imaju institucionalni i privatni investitori.

MOL će tijekom slijedeća dva tjedna kontaktirati dioničare Ine s davanjem uputa za prihvat takve opće ponude. Uputa će sadržavati detalje koji objašnjavaju dioničarima kako prihvatiti takvu opću ponudu, uključujući rok za prihvat, postupak za sklapanje kupoprodajnih ugovora i postupak namire (prijenos dionica i cijene), navodi se u obavijesti MOL-a.

Mađarski MOL trenutno u Ini ima 47,155 posto dionica, a hrvatska Vlada 44,836 posto.

MOL u svojoj objavi podsjeća da je 2008. putem uspješne dobrovoljne ponude za preuzimanje društva Ine, MOL, djelujući zajednički s Republikom Hrvatskom, već dao mogućnost dioničarima Ine da prodaju svoje dionice MOL-u.

"S obzirom da neki dioničari, iako su mogli, tada nisu prodali svoje dionice, MOL sada daje još jednu mogućnost onima koji trenutno drže Inine dionice, većina kojih su radnici i bivši radnici društva, ili privatne osobe koje su svoje dionice stekle tijekom Inine inicijalne javne ponude", navode iz MOL-a.

U obavijesti također napominju kako se na opću ponudu malim dioničarima za kupnju dionica Ine ne primjenjuju odredbe hrvatskog Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Objašnjavaju pritom kako je, s obzirom da, kao rezultat uspješne dobrovoljne ponude za preuzimanje u 2008. godini, MOL i hrvatska država, djelujući zajednički, zajedno drže 91,9909 posto Ininih dionica, konačni zakonski prag određen hrvatskim Zakonom o preuzimanju dioničkih društava prijeđen te je stoga MOL-u dozvoljeno dati takvu opću ponudu dioničarima Ine s ciljem stjecaja dionica Ine bez objavljivanja ponude za preuzimanje prema hrvatskom Zakonu o preuzimanju dioničkih društava.

MOL je jučer poslijepodne objavio svoju ponudu malim dioničarima Ine za kupnju njihovih dionica po cijeni od 2.800 kuna po dionici.

To je cijena po kojoj je MOL kupio Inine dionice u dobrovoljnoj javnoj ponudi za preuzimanje Ine 2008. godine, a u odnosu na cijenu Inine dionice na Burzi, koja se u posljednje vrijeme kreće od 1.700 do 1.790 kuna, to je više za oko 56 posto, rekao je jučer poslijepodne u Zagrebu glasnogovornik MOL Grupe u Hrvatskoj Domokos Szollar koji je potvrdio i kako je želja MOL-a da postane većinski vlasnik Ine.

Po njegovim riječima, MOL ima osigurana sredstva za svoju ponudu, a očekuje da bi se oko Nove godine moglo znati koliko je dioničara prihvatilo ponudu.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙