FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: podmireno svega 34 posto prijavljene potražnje

Autor: scvi
ZAGREB, 24. studenog 2010. (Hina) - Na Tržištu novca danas se uz prekonoćne trgovalo i pozajmicama na rok od mjesec dana i preko tri mjeseca, pri čemu je podmireno svega 34 posto prijavljene potražnje.

Danas je prijavljeno 151,9 milijuna kuna potražnje, što je 24 posto više nego jučer.

Istodobno, ponuda je smanjena oko 20 posto, na 201,9 milijuna kuna.

Većina prometa odnosila se na prekonoćne pozajmice, kojih je odobreno 47,9 milijuna kuna, i to po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,55 posto, što je 0,07 postotnih bodova manje nego jučer.

Odobreno je i 2 milijuna kuna pozajmica na rok od mjesec dana, po cijeni od 3 posto.

Ujedno, plasirano je i 2 milijuna kuna pozajmica na rok preko 3 mejseca, po kamatnoj stopi od 2,5 posto.

Na Tržištu novca danas je promet dosegnuo 51,9 miliuna kuna, a prosječna kamatna stopa je blago porasla, s jučerašnjih 0,69 na 0,72 posto.

„Izdanje nove obveznice Republike Hrvatske nije generiralo veći porast potražnje u organiziranom trgovanju na Tržištu novca. Kamatne stope na prekonoćne pozajmice također nisu varirale,pa su se zadržale na razini od prethodnog dana. Uz prekonoćne pozajmice trgovalo se i na rok od mjesec dana i preko tri mjeseca. Ponuda kratkoročnih sredstava, zbog limita kreditora i niske kamatne stope, manjim dijelom se uspjela plasirati, tako je podmireno svega 34 posto prijavljene potražnje. Zbog udjela ročnih pozajmica ugovorenih uz višu kamatnu stopu i prosječna kamatna stopa bilježi lagani porast", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙