FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA0539 "Sarajevo: Odluka o ..."

Autor: rmav
SARAJEVO, 1. prosinca 2010. (Hina) -

Ispravak vijesti HNA0539

Sarajevo: Odluka o "slučaju Šimić" za 15 dana

SARAJEVO, 1. prosinca 2010. (Hina) -

Molimo korisnike da u vijesti HNA0539, pod naslovom "Sarajevo: Odluka o 'slučaju Šimić' za 15 dana", izbace iz leada pogreškom navedenu krivu vremensku odrednicu na početku vijesti ("u utorak") i ostave samo onu navedenu na kraju rečenice ("u srijedu").

Cijela vijest sada ispravno glasi:

SARAJEVO, 1. prosinca 2010. (Hina) -Pred raspravnim vijećem Županijskog suda u Sarajevu održana je rasprava o zahtjevu Ministarstva pravosuđa Hrvatske za provedbu kazne od pet godina zatvora izrečene riječkom kardiokirurgu Ognjenu Šimiću, a odluka o tome uslijedit će u razdoblju od najduže petnaest dana, potvrđeno je Hini u srijedu u tom sudu.

"Rasprava je provedena na zatvorenoj sjednici i odluka će biti donesena u zakonskom roku a to je petnaest dana", kazao je tajnik sarajevskog županijskog suda Slobodan Nikolić podsjećajući kako je presudu moguće očekivati i prije tog roka.

Trenutačno nije bilo moguće doznati nešto više o drugim pojedinostima vezanim uz današnju raspravu.

Nova rasprava o zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se Šimića uputi na izdržavanje kazne temeljem međudržavnog sporazuma s Bosnom i Hercegovinom slijedila je nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH u žalbenom postupku ukinuo prvostupanjsku presudu Županijskog suda iz lipnja kojom je petogodišnja zatvorska kazna smanjena na dvije i pol godine.

Vrhovni sud Federacije BiH naložio je novu raspravu uz obrazloženje kako je Županijski sud donoseći prvostupanjsku odluku "bitno povrijedio zakon o kaznenom postupku".

Obrana se žalila i na tu ublaženu presudu.

Ognjen Šimić u BiH boravi od 2008. godine kada je pobjegao iz Rijeke uoči izricanja presude po optužnici koja ga je teretila za primanje mita. Šimić je presudom Županijskog suda u Rijeci zbog toga osuđen na devet godina zatvora da bi mu Vrhovni sud Hrvatske tu kaznu smanjio na pet godina.

Uredništvo Hine

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙