FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: Proglašenje 249 zastupnika, traje prepirka

Autor: mtro
KABUL, 1. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Afganistanske izborne vlasti u srijedu su objavile rezultate parlamentarnih izbora od 18. rujna unatoč protivljenju afganistanskog tužiteljstva koje je pokrenulo istragu o masovnim prijevarama na dan izbora.

Afganistansko neovisno izborno povjerenstvo je objavilo definitivne rezultate izbora u spornoj pokrajini Gazni i imenovalo 249 zastupnika druge afganistanske vlade od pada talibana krajem 2001.

Novo parlamentano zasjedanje treba službeno početi ove zime, pod uvjetom da se riješi sukob između izbornog povjerenstva i tužiteljstva.

Povjerenstvo je u srijedu potvrdilo privremene rezultate ranije objavljene u Gazni koji su osporavani jer daju 11 mjesta zastupnicima kandidata Hazara manjine i ne ostavljaju niti jedno mjesto Paštunima, najvećoj etničkoj skupini zemlje koja je većinska u toj pokrajini.

"Rezultati izbora u Gazni su nepromijenjen. Pobjednici privremenih rezultata su definitivni probjednici", rekao je šef IEC Fazel Ahmad Manawi na konferenciji za novinare u Kabulu.

(Hina) xtm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙