FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Samsung najavio zapošljavanje tisuću novih radnika u slovačkim tvornicama

Autor: mkuz
BRATISLAVA, 25. studenog 2010. (Hina/AFP) - Južnokorejski gigant Samsung Electronics u srijedu je priopćio da će zaposliti tisuću novih zaposlenika u Slovačkoj kako bi proširio proizvodnju LCD televizora.

"U nadolazećim mjesecima, tvrtka će zaposliti tisuću radnika u dvije slovačke tvornice," izjavio je Anton Ondrej za agenciju AFP.

U Samsungovoj tvornici u Galanti na zapadu Slovačke gdje se proizvode LCD i LED televizori zaposlene su tri tisuće radnika.

Samsung ima tvornicu i u Voderadiju, također u zapadnom dijelu Slovačke, koja jedina u Europi za tu tvrtku proizvodi LCD module.

Tvrtka je pokrenula proizvodnju u Slovačkoj 2002. i očekuje da će i ove godine proizvesti šest milijuna uređaja, isto koliko i prošle godine.

"Potražnja je još uvijek krhka zbog globalne krize", rekao je Ondrej, dodajući da se većina njihovih proizvoda izvozi u Njemačku, Francusku i Italiju dok domaća potražnja predstavlja manje od jedan posto.

"U prvoj polovici 2010. zabilježili smo snažnu potražnju zahvaljujući Svjetskom nogometnom prvenstvu", dodao je.

Proizvodnja elektronike u tvornicama koje vode južnokorejski Samsung i tajvanski Foxconn jedan je od motora oporavka slovačkog gospodarstva, koje trenutno bilježi skoro 12-postotnu stopu nezaposlenosti.

Prošle su godine aktivnosti obzirom na svjetsku krizu pale za 4,7 posto. U ovoj godini gospodarstvo bi po procjenama slovačke središnje banke trebalo porasti po stopi od 4,3 posto, te od 3,0 posto u 2011.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙