FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amnesty: Pozitivno što je WikiLeaks uzeo u obzir kritike

Autor: mtro
PARIZ, 30. studenog 2010. (Hina/AFP) - Direktor Amnesty Internationala Salil Shetty u utorak je ocijenio pozitivnom djelovanje WikiLeaksa koji je uzeo u obzir kritike te nevladine organizacije i pokazao se opreznijim u objavljivanju povjerljive diplomatske prepiske.

"U cjelini, to je pozitivno jer premješta ravnotežu moći informiranja između građana i vlada", rekao je Shetty na susretu s novinarima u Parizu.

"Skloniji smo slobodi izražavanja nego uskraćivanju informacija pod izgovorom zaštite državne sigurnosti", dodao je i naveo primjer nepostojanja informacija o zatvorenicima u Guantanamu.

Tijekom objavljivanja diplomatskih nota o Afganistanu prošlog ljeta, Amnesty je oštro kritizirao WikiLeaks jer su objavom imena ugrozili ljude, objasnio je. "Uzeli su u obzir naše kritike tijekom objavljivanja bilješki o Iraku u listopadu", dodao je.

Stranica WikiLeaks u nedjelju je počela objavljivati više od 250 tisuća povjerljivih diplomatskih dokumenata State Departmenta, što je izazvao oštru osudu Washingtona i dovelo do pokretanja kaznene istrage u SAD-u zbog krađe povjerljivih dokumenata.

(Hina) xtm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙