FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London upozorava WikiLeaks da dokumenti mogu ugroziti živote

Autor: mtro
LONDON, 28. studenog 2010. (Hina/AFP) - Velika Britanija osudila je svako objavljivanje povjerljivih dokumenata i upozorila WikiLeaks da bi ono moglo dovesti u opasnost živote pojedinaca, navelo je u nedjelju ministarstvo vanjskih poslova.

"Osuđujemo svako ilegalno objavljivanje povjerljivih informacija, kao što osuđujemo i svako 'curenje' povjerljivih dokumenata u Velikoj Britaniji", navelo je britansko ministarstvo vanjskih poslova.

"Objavljivanje tih dokumenata može dovesti u opasnost državnu sigurnost i kao što su navele Sjedinjene Države može u opasnost dovesti brojne živote", navodi ministrstvo.

Očekuje se da će WikiLeaks u nedjelju objaviti oko 250.000 povjerljivih diplomatskih brzojava koje je američko veleposlanstvo u Lononu poslalo Washingtonu, što izaziva glavobolju brojnim vladama, dok Washington kontaktirala svoje partnere kako bi ublažio reakcije.

Britanski BBC izvijestio je u nedjelju da će The Guardian u ponedjeljak objaviti opširne izvatke iz dokumenata WikiLeaksa, uključujući i one s neugodnim američkim ocjenama o britanskom premijeru Davidu Cameronu.

(Hina) xtm ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙