FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Poplava prijeti naseljima u Hercegovini

Autor: zkre
MOSTAR, 27. studenog 2010. (Hina) - Na području Hercegovine vodostaj nekoliko rijeka je u porastu i prijeti naseljima dok su blokirane i pojedine prometnice, izvijestili su u subotu iz Civilne zaštite u Mostaru.

Obustavljen je promet na cestovnom pravcu između mostarskih naselja Bune i Blagaja zbog izlijevanja rijeke Bune, izvijestili su iz mostarskog centra civilne zaštite. U posljednja 24 sata vodostaj rijeke Bune je u porastu za desetak centimetara u odnosu na petak. Buna je poplavila i poljoprivredne površine u južnom dijelu Mostara te prijeti obiteljskim kućama.

Na području Čapljine vodostaj rijeka Neretve, Bregave, Trebižata i Krupe je u blagom je porastu. U mjestu Nerezima u čapljinskoj općini usljed porasta vodostaja Bregave i podzemnih voda još uvijek je poplavljeno više obiteljskih kuća. Unatoč tome što su završeni radovi na odvodnom kanalu u Nerezima razina vode je i dalje vrlo visoka. U Ljubuškom i Grudama gdje su su prijašnjih godina imali problema s poplavama na snazi su mjere zaštite.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙