FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razminirano poljoprivredno područje kod Medaka uz pomoć donacije japanske vlade

Autor: kprp
GOSPIĆ/MEDAK , 26. studenoga 2010. (Hina) - Japanski veleposlanik u Hrvatskoj Yoshio Tamura bio je danas na završetku projekta razminiranja poljoprivredne površine sjeverno od Medaka, naselja u Ličko-senjskoj županiji, za koji je japanska vlada osigurala oko 210.700 eura.

Riječ je o površini od 170.764 metra četvorna, koju su za manje od četiri mjeseca razminirali pirotehničari Hardoxa, tvrtke iz Slavonskog Broda, te su pronašli i uništili 23 protupješačke mine PMR-2A.

Japanska vlada neprekidno pomaže raminiranju u Hrvatskoj, a ličko-senjski župan Milan Jurković zahvalio joj je na znatnoj humanitarnoj potpori te na tome što je u obnovu infrastrukture i razminiranje u Ličko-senjskoj županiji dosad uložila više od pet milijuna kuna, čime je omogućen ukupni razvoj Gospića i Županije.

Veleposlanik Tamura upozorio je na završetku projekta razminiranja poljoprivrednih površina kod Medaka na važnost uklanjanja posljedica rata.

"Ovom donacijom vlada moje zemlje omogućila je da razminirano polje ponovno može služiti za poljoprivredne svrhe, što uvelike unaprjeđuje kvalitetu života ovdašnjeg stanovništva i olakšava proces povratka", istaknuo je veleposlanik Tamura.

Na stambenoj zgradi u središtu Medaka veleposlanik Tamura otkrio je zajedno s Đurđom Adlešič, upraviteljicom zaklade "Hrvatska bez mina" i saborskom zastupnicom, spomen-ploču kojom Gospićani zahvaljuju japanskoj vladi na donaciji za razminiranje koja im je omogućila sigurniju budućnost.

(Hina) xkprp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙