FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 25. studenoga

Autor: mbuj
ZAGREB, 24. studenog 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 25. studenoga:

ZAGREB - Nastavak 20. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana borbe protiv obiteljskog nasilja, 25. studenoga, održat će se okrugli stol "Obiteljsko nasilje u Republici Hrvatskoj: Međunarodna iskustva i nove inicijative u Hrvatskoj". U raspravi, u kojoj će sudjelovati predstavnici UNDP-a, razmijenit će se međunarodna iskustva koja mogu pridonijeti naporima što se u Hrvatskoj ulažu u prevenciju i reakciju na obiteljsko nasilje, s naglaskom na uključivanje mladića i muškaraca, navodi u pozivu Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (13,30 sati, hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Otvorenje dvodnevne, IV. konferencije hrvatskih menadžera sigurnosti, koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH. Cilj Konferencije je unaprjeđenje sigurnosnog sustava, prikaz mogućnosti antikorupcijskog djelovanja u korporacijama, novčarskim i osiguravajućim institucijama, tijelima državne uprave i dr. (početak u 9 sati, hotel Westin).

ZAGREB - Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) na konferenciji za novinare predstaviti će projekt: "Jednaki u različitosti - Mladi u akciji". Projekt će predstaviti predsjednik SOIH-a dr. Zorislav Bobuš i zamjenik britanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Chris Hodge. Na konferenciji najavljen je i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić. Projekt provode SOIH i Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, radi upoznavanja učenika sedmih razreda osnovnih škola s izazovima s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom (11 sati, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Savska 3).

ZAGREB - Potpisivanje Memoranduma o sporazumijevanju između Savezne Republike Njemačke i Međunarodnog fonda za razminiranje i pomoć žrtvama mina (International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistance - ITF)". Memorandumom Njemačka stavlja na raspolaganje 200 tisuća eura za projekt razminiranja površine od oko dvjesto tisuća kvadratnih metara na području Čiste Male u Šibensko-kninskoj županiji. Za razminiranje je zadužen Hrvatski centar za razminiranje (HCR). Tim projektom se iznos koji Savezna Republika Njemačka stavlja na raspolaganje za razminiranje u Republici Hrvatskoj u 2010. godini povećava na 730 tisuća eura (13 sati, njemačko Veleposlanstvo, Ulica grada Vukovara 64).

ZAGREB - U Ministarstvu kulture održat će se konferencija za novinare u povodu upisa nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta (Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity). UNESCO-ov Odbor za nematerijalnu kulturnu baštinu svijeta uvrstio je Sinjsku Alku i Umijeće izrade licitara na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta a glazbeni izričaj Ojkanje na Listu ugrožene nematerijalne kulturne baštine svijeta. Na konferenciji će predstavnici Ministarstva kulture detaljnije izvijestiti o samom upisu, a ta tri upisana fenomena pobliže će predstaviti članovi zajednica koji te običaje žive i čuvaju od zaborava (12 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

SPLIT - Svečano otvorenje 3. kongresa hrvatskih arhitekata pod nazivom "ApolitikA", na kome će se govoriti hrvatskoj arhitekstonskoj politici. Organizator kongresa je Hrvatska komora arhitekata (HKA) i Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA). Održava se do 27. studenoga. Nakon otvorenja kongresa (u 10 sati) održat će se konferencija za novinare (11 sati, hotel Lav Le Meridien).

ZAGREB - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici svečano će se otvoriti Zbirka knjiga gradišćanskih Hrvata i predstaviti njen katalog. Na svečanosti, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture nazočnima će se obratiti glavni ravnatelj Knjižnice Tihomil Maštrović i direktor Austrijskog kulturnog foruma Georg Christian Lack. O Zbirci će govoriti književnik i urednik Hrvatskih novina iz Željeznog Petar Tyran i voditeljica Zbirke inozemne Croatice Željka Lovrenčić (12 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙