FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija Pakistanu poslala oštru notu zbog nenapredovanja u istrazi o napadima u Mumbaju

Autor: vkla
NEW DELHI, 25. studenog 2010. (Hina/dpa) - Indija je u četvrtak optužila Pakistan za nenapredovanje u privođenju pravdi ekstremista odgovornih za teroristički napad u Mumbaju 2008., javlja dpa i podsjeća da u tom gradu upravo traju pripreme za obilježavanje dvogodišnjice krvavog napada.

Pakistanskom veleposlanstvu u New Delhiju poslana je "oštro sročena" diplomatska nota u kojoj se od Islamabada traži da ispuni obveze i pokrene akciju protiv nalogodavaca napada u kojem je poginulo 166 ljudi.

Indija je za napad desetorice ekstremista koji su u 60-satnoj opsadi grada napali nekoliko mjesta okrivila skupinu Lashkar-e-Taibu (LeT) sa sjedištem u Pakistanu. Nakon napada Indija je suspendirala petogodišnji mirovni proces između dviju zemalja koje su nakon stjecanja neovisnosti od Velike Britanije tri puta ratovale.

Devetorica napadača su ubijena, a jedini preživjeli Ajmal Kasab osuđen je u Indiji na smrtnu kaznu. Indija je u diplomatskoj noti izrazila "žaljenje" jer nije primila nijednu povratnu informaciju o napadima u studenome 2008.

(Hina)xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙