FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U američkom zračnom napadu ubijeno 15 pobunjenika u Pakistanu

Autor: mtro
ISLAMABAD , 16. studenog 2010. (Hina/AFP) - Najmanje 15 pubunjenika ubijeno je u utorak u napadu američke bespilotne letjelice u plemenskoj zoni sjeverozapada Pakistana, uporištu talibana i njihovih saveznika iz Al-Kaide.

Američke bespilotne letjelice ispalile su šest raketa na selo Gulam Kan, na granici između Pakistana i Afganistana, 15 km sjeverno do Miranšaha, glavnog grada Sjevernog Vaziristana.

"Najmanje 15 pobunjenika je ubijeno pri ispaljivanju šest raketa na jednu kuću i jedno vozilo", rekao je jedan američki dužnosnik sigurnosti, prenosi AFP. Pobunjenici su koristili tu kuću za obuku, dodao je.

Gotovo svi napadi američkih bespilotnih letjelica u Pakistanu posljednjih su mjeseci fokusirani na područje uz granicu s Afganistanom. Sjeverni Vaziristan se smatra glavnim uporištem pakistanskih talibana i skrovištem afganistanskih talibana koji vode pobunu protiv afganistanskih snaga i NATO-a s druge strane granice.

Broj američkih napada bespilotnim letjelicama bitno se povećao u posljednje vrijeme. Od rujna ih je izvedeno četrdesetak i u njima je ubijeno više od 220 ljudi, uglavnom islamističkih pobunjenika, navode pakistanske vlasti.

Pakistan službeno osuđuje takve napade koji potiču jako antiameričko raspoloženje u zemlji.

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙