FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Istre i Kvarnera zadovoljan sporazumom središnjica i Vlade

Autor: dspo
PULA, 25. studenog 2010.(Hina) - Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić izrazio je danas zadovoljstvo nedavnim sporazumom sindikalnih središnjica i Vlade, te ocijenio neshvatljivim protivljenje Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) tom dokumentu.

Protiviti se općem kolektivnom ugovoru, što čitava Europa ima, dokazuje da čelnici HUP-a nisu dorasli trenutku, rekao je Bulić na konferenciji za novinare dodavši kako se HUP-ovci u kolektivnim pregovorima ponekad ponašaju "više kao kokošari nego kao socijalni partneri".

Neodgovorno je protiviti se kolektivnim ugovorima i zagovarati sadašnje, pa poručujem čelnicima HUP-a da im iz glava mora konačno izaći teza po kojoj "poslodavac koji se ne obogati u godinu ili dvije je neuspješan poslodavac", naglasio je Bulić.

Po njegovim riječima, napuštanje pravilnika o radu u korist kolektivnih ugovora, što predviđa sporazum Vlade i sindikalnih središnjica, zasigurno je dobro za hrvatsko radništvo.

Bulić se osvrnuo i na tešku financijsku situaciju pulske Opće bolnice ustvrdivši kako se Istarska županija nije uspjela izboriti za ravnopravan status po pitanju financiranja s ostalim bolnicama u Hrvatskoj.

Županijska skupština već je odavno utvrdila da je pulska bolnica u nejednakom položaju u odnosu na druge hrvatske bolnice, rekao je Bulić dodavši kako je pulska bolnica u posljednjih dvanaest godina dobila najmanje 170 milijuna kuna manje nego ostale opće bolnice u Hrvatskoj.

Stoga je Bulić izrazio čuđenje što županija iznimno dobro surađuje s Vladom na projektima kao što su golf, Brijuni-Rivijera ili Guggenheim, a istodobno nije u stanju riješiti dugogodišnji problem diskriminacije pulske bolnice.

(Hina) xdspo ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙