FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatar: suđenje optuženiku za krijumčarenje kilograma kokaina

Autor: zkra
ZLATAR, 24. studenog 2010. (Hina) - Na Županijskom sudu u Zlataru danas je počelo suđenje Zoranu Đorđievskom (49), optuženu za krijumčarenje 999,9 grama kokaina koje je 22. rujna prevozio preko graničnog prijalaza Macelja u Hrvatsku.

Zagrebački ugostitelj Đorđievski uhićen je u akciji Nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta, kad su u njegovu BMW-u pronađena su dva paketića droge i od tada se nalazi u pritvoru.

Đorđievski je predsjedniku sudskog vijeća sucu Petru Šakiću izjavio da se ne osjeća krivim po navodima u optužnici koju je podignulo Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru. Branio se da mu je droga podmetnuta te da je mislio da prevozi novac i vrijednosne papire iz Njemačke u Banju Luku.

"Mislim da mi netko podmeće jer imam saznanja o ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, a nekomu ne odgovara da to iznesem u javnost", rekao je Đorđievski.

U srijedu su na sudu ispitane sudske vještakinje za daktiloskopiju i toksikologiju, Jasna Matković i Ljubica Tomašek, koje su potvrdile da je nađen jedan valjani trag na paketiću koji pripada optuženiku, odnosno da je riječ o drogi kokainu.

Presuda Đorđievskomu bit će izrečena u ponedjeljak.

Inače, protiv Đorđievskog se na Županijskom sudu u Zagrebu vodi ponovljeni postupak zbog otmice.

(Hina) xzkra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙