FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rio de Janeiro: novi sukobi policije i trgovaca drogom

Autor: mhaj
RIO DE JANEIRO, 24. studenog 2010. (Hina/AFP) Šest trgovaca drogom poginulo je u sukobu s policijom, u novome valu noćnih napada u Rio de Janeiru, izvijestila je u srijedu vojna policija.

U pucnjavi između policije i narko-trgovaca, u noći na srijedu izgorjelo je 16 vozila, među kojima šest autobusa i jedan mini-bus, unatoč pokušaju policije da spriječi pucnjavu i incident, izvijestili su službeni izvori. Napadi su se dogodili na velikim prometnim čvorištima u predgrađu Rija i prouzročili su paniku u raznim četvrtima šest milijunskoga grada.

U većini slučajeva način djelovanja trgovaca drogom je isti: napadači presreću vozilo, prisile putnike da izađu iz njega, poliju automobil benzinom i zapale ga. Gradska uprava od utorka je mobilizirala nekoliko stotina policajaca koji neprestano patroliraju ulicama i favelama gdje su trgovci drogom obično aktivni. U akciji su, ovaj put sudjelovala oklopna vozila i helikopteri, a policija je u utorak dežurala u 22 favele, u sklopu velike akcije protiv narko-trgovaca i niza napada.

U akciji je uhićena jedna osoba, a zaplijenjeno je sedam komada oružja, izvijestila je policija.

(Hina) xmh ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙