FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska preuzela dvogodišnje predsjedanje Radnom zajednicom Alpe-Jadran

Autor: nkot
ZAGREB, 24. studenog 2010. (Hina) - Ravnatelj Uprave za susjedne zemlje i jugoistočnu Europu Davor Vidiš predvodio je hrvatsko izaslanstvo na plenarnom sastanku Radne zajednice Alpe-Jadran, održane u Trstu 22. studenoga a svečanom ceremonijom Republika Hrvatska preuzela je dvogodišnje predsjedanje Radnom zajednicom Alpe-Jadran, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Radna zajednica Alpe-Jadran jedna je od najstarijih regionalnih inicijativa, osnovana još 1978. godine, s inicijalnim ciljem jačanja suradnje tadašnjih zapadnih i istočnih zemalja i odigrala je značajnu ulogu u definiranju zajedničkog identiteta prostora srednje i jugoistočne Europe. Danas, kroz organizaciju različitih kulturnih, sportskih i drugih manifestacija i projektnih aktivnosti, poveznica je regija i pokrajina smještenih između Alpa i Jadrana, nastavlja se u priopćenju.

Uvažavajući realnost aktualnog trenutka, na pragu punopravnog članstva u Europskoj uniji, Republika Hrvatska u svom predsjedanju Radnom zajednicom Alpe-Jadran vidi prigodu za uspostavu nove unutarnje arhitekture Zajednice te dodatnu mogućnost za profiliranje Republike Hrvatske kao proaktivnog regionalnog čimbenika, prema priopćenju.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙