FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: šest umirovljeničkih udruga u zajedničkoj interesnoj udruzi

Autor: vhor
KARLOVAC, 24. studenog 2010. (Hina) - Šest karlovačkih umirovljeničkih udruga koje imaju oko tri tisuće članova predstavilo je danas na konferenciji za novinare zajedničku interesnu udrugu "Umirovljenici 047", koja će djelovati pod geslom "Zajedno smo jači", a sporazum o djelovanju bit će potpisan polovicom prosinca.

Novu udrugu i njihove zajedničke ciljeve predstavili su predsjednik karlovačke Matice umirovljenika Nikola Marijanić i predsjednik Kluba umirovljenika Darko Križanić, dodajući da su u njoj i udruga umirovljenika MUP-a, HEP-a, HPT-a i Hrvatskog društva umirovljenih liječnika Karlovca.

Kako je rečeno, na državnoj razini konkretni se zahtjevi odnose na mirovinsku reformu, a na lokalnoj razini na materijalnu potporu socijalno ugroženim umirovljenicima, proširenje smještajnih kapaciteta za nemoćne te klupske kapacitete i povlastice u javnom prijevozu za potrebe druženja umirovljenika.

Na novinarsko pitanje znači li njihovo udruživanje i moguće političko djelovanje, sudjelovanje na izborima na nezavisnim listama, Križanić je odgovorio kako je o tome zasad prerano govoriti, ali, dodao je, "Umirovljenici 047" kao koordinacija će djelovati tako što će podupirati onu političku opciju koja bude bolje zastupala njihove interese.

Zasad se još nismo opredijelili ni za jednu političku opciju u Hrvatskoj, rekao je Križanić.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙