FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZUSSB zadovoljan proračunom za poljoprivredu

Autor: ivuc
OSIJEK, 18. studenog 2010.(Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) zadovoljna je predviđenim izdvajanjima za poljoprivredu u državnom proračunu za iduću godinu, jer smatra da treba uvažiti situaciju, u kojoj se nalazi država, izvijestilo je vodstvo udruge na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku.

Tajnik ZUSSB-a Stanko Zdravčević kazao je kako bi udruga željela da se za poljoprivredu izdvaja više, ali da je, u postojećim financijskim okolnostima, "proračun za poljoprivredu vrlo dobar".

Onaj tko tvrdi da se za poljoprivredu izdvaja malo, taj se u to ili ne razumije, ili se bavi politikanstvom, što mi ne želimo, dodao je.

Govoreći o jesenskoj sjetvi, Zdravčević je ocijenio je kako će u Hrvatskoj ove godine biti zasijano do 100.000 hektara pšenice, ali procjenjuje da je malo površina zasijano u optimalnim rokovima te uz kvalitetno sjeme i pravilnu gnojidbu. Zdravčević smatra kako će zbog toga žetva iduće godina biti slaba, a pšenica skupa.

Zamoljen da komentira osnivanje Sindikata hrvatskih seljaka, Zdravčević je kazao kako "nitko nikome ne brani da osniva što god hoće", ali da je sindikat poljoprivrednika, a riječ je Slavonsko-baranjskom sindikatu, već davno utemeljen.

(Hina) xivuc ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙