FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: odlazak 6. kontingenta OSRH u misiju UNDOF

Autor: dmak
ZAGREB, 24. studenog 2010. (Hina) - Uoči polaska 6. kontingenta Oružanih snaga RH u mirovnu misiju UNDOF na Golansku visoravan danas je u vojarni „Pleso“ priređen ispraćaj za njegove pripadnike, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Riječ je o prvoj skupini vojnika, dok je za drugu polazak predviđen početkom prosinca, a Kontingent će ukupno brojiti 95 pripadnika iz svih triju grana OSRH.

Ispraćaju je nazočilo visoko izaslanstvo Oružanih snaga RH, na čelu sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera OSRH kontraadmiralom Zdenkom Simičićem i zapovjednikom Zapovjedno-operativnog središta GS OSRH brigadnim generalom Vladom Šindlerom.

Govoreći o posebnostima misije UN-a na Golanskoj visoravni u kojoj će vojnici provesti šest mjeseci, kontraadmiral Simičić im je poručio da sve njihove aktivnosti moraju biti usmjerene prema izvršenju zadaća. U tome mogu računati na potporu Glavnog stožera i svojih matičnih postrojbi. „Predstavljate Oružane snage, ali najviše zastavu koju nosite na ramenu i državu stvorenu u Domovinskom ratu. Budite ponosni na to“, poručio je zamjenik načelnika GS OSRH kontraadmiral Simičić.

General Šindler i bojnik Vuković su naglasili da su svi pripadnici 6. kontingenta obučeni i opremljeni za misiju u skladu sa svim njezinim zahtjevima i postavljenim standardima.

Ispred postrojenih pripadnika 6. kontingenta prijavak kontraadmiralu Simičiću je podnio njegov zapovjednik, bojnik Denis Vuković.

Pripadnici OSRH trenutno sudjeluju u sedam misija UN-a; mirovnoj misiji UNMOGIP (Indija i Pakistan), MINURSO (Zapadna Sahara), UNMIL (Liberija), UNFICYP (Cipar), UNMIS (Sudan), UNIFIL (Libanon) dok je najveći broj pripadnika OSRH, 95, u misiji UNDOF na Golanskoj visoravni. Trenutno se u UN misijama nalazi ukupno 119 pripadnika OSRH, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

(Hina) pp/xdm yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙