FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kazališni festival Češke besede od 10. do 20. studenog

Autor: agrb
ZAGREB, 10. studenog 2010. (Hina) - Kazališni festival Češke besede Zagreb održat će se od 10. do 20. studenog u Zagrebu, čime će kazališna skupina te udruge obilježiti 135. obljetnicu svoje prve odigrane kazališne predstave na češkom jeziku, izvijestila je danas ta udruga zagrebačkih Čeha.

Festival se održava u Češkom narodnom domu, a otvara ga predstava "Kako nastaje kazališna predstava" Karela Čapeka, u izvedbi mladeži iz kazališne skupine Češke besede Zagreb.

Izvest će se još mjuzikl "Zapleši s nama" Martine Marinković mladeži udruge i predstava "Zajednički stan" Dragutina Dobričanina kazališne skupine iz Češke besede Lipovec.

Festival će 20. studenog zatvoriti premijera predstave "Češko nebo" Zdenka Sveraka i Ladislava Smoljaka i praškog kazališta Divadlo Jary Cimrmana, koju izvode odrasli članovi Češke besede.

U okviru festivala će se održati dječja kazališna radionica, a literarna sekcija udruge obilježit će 200. obljetnicu češkog pjesnika Karela Hynka Machyja.

Češka beseda Zagreb okuplja pripadnike češke manjine, građane češkog podrijetla i ostale Zagrepčane, a na kulturnom, umjetničkom i prosvjetnom području djeluje od 1874.

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙