FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: akcija "Manje oružja, manje tragedija"

Autor: dmak
ZAGREB, 20. studenog 2010. (Hina) - Zagrebačka policija danas je u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija" dijeljenjem letaka na Trgu bana Jelačića pozvala građane da mogu bez posljedica predati oružje koje nedopušteno posjeduju.

Putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja. Predaja se odnosi na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - kao što su automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim i zapaljivim zrnima i drugo.

Stoga su na policijskom štandu u sklopu akcije bile izložene razne vrste minsko-eksplozivnih sredstava i građanima su predstavljene opasnosti od tog oružja.

Akciju "Manje oružja, manje tragedija" od 2007. provodi Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) i Program UN-a za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) radi vraćanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Akcija je održana i u gradovima sa sjedištima policija u Zagrebačkoj županiji. Građani predaju oružja mogu, bez ikakvih sankcija, dogovoriti na telefon 192, nakon čega će policajaci u civilu doći preuzeti oružje.

Hrvatski građani dosad su predali 700 komada automatskog i oko 15.000 komada rasprskavajućeg oružja, 650 tisuća komada streljiva i 720 kilograma eksploziva.

U Zagrebu je u prvih devet mjeseci ove godine vraćeno 48 komada automatskog oružja, 1.624 komada rasprskavajućeg oružja, 80 komada dugog i kratkog oružja, 59.000 komada streljiva i 31 kilogram eksploziva.

(Hina) xdm ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙