FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stranačka tijela HDZ BiH i HDZ 1990. prihvatila sporazum o suradnji na svim razinama vlasti

Autor: zkre
MOSTAR, 19. studenog 2010. (Hina) - Stranačka tijela HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. prihvatila su na odvojenim sjednicama održanim u Mostaru sporazum o suradnji dviju najvećih hrvatskih stranaka kojim je predviđen njihov zajednički nastup u vlasti na svim razinama u BiH te zahtjev za ustrojavanjem većinske hrvatske federalne jedinice.

"Predsjedništvo HDZ-a BiH jednoglasno je podržalo sporazum s HDZ-om 1990", rekao je u petak predsjednik ove stranke Dragan Čović.

HDZ 1990. je nakon sjednice Predsjedništva također jednoglasno podupro sporazum o zajedničkom nastupu u vlasti i ustavnoj reformi s HDZ-om BiH.

Čović je na konferenciji za novinare rekao da bi se poslala vrlo destruktivna poruka kada bi se pokušala uspostaviti vlast bez stranaka koje su dobile najveću potporu kod hrvatskih birača, o čemu nagađaju sarajevski mediji navodeći da SDP pokušava pridobiti HSP BiH i Narodnu stranku Radom za boljitak za uspostavu vlasti.

"Sada je gotovo i nemoguće uspostaviti vlast bez dva HDZ-a. No, nekorektno je i razmišljati o tome. Ako bi se uspostavila vlast bez Hrvata poslala bi se jedna vrlo loša poruka", rekao je.

Čović je nakon sjednice Predsjedništva, Središnjeg odbora i Nacionalnog vijeća rekao kako su najviša stranačka tijela naložila ministrima ove stranke koji su izabrani u nove sazive Parlamenata na svim razinama da ne podnose ostavke na sadašnje funkcije.

"Nijedan ministar neće podnijeti ostavku dok se ne napravi dogovor o rasporedu novih vlada. Ne želimo pridonijeti ikakvoj krizi u radu izvršnih tijela koja bi mogla početi s konstituiranjem novih skupština", pojasnio je Čović.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙