FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI zadovoljan ukidanjem vize za građane Albanije i BIH koji ulaze u Schengenski prostor

Autor: vmrs
ZAGREB, 9. studenog 2010. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija pozdravlja odluku o ukidanju viza za državljane Republike Albanije i Bosne i Hercegovine koji putuju u zemlje Schengenskog prostora, donesenu jednoglasno u ponedjeljak na sastanku Vijeća ministara unutarnjih poslova država članica Europske unije u Bruxellesu, kaže MVPEI u utorak u priopćenju.

Ukidanje viznog režima za građane ovih dviju zemalja pokazatelj je napretka koji su one postigle u provedbi reformi u područjima jačanja vladavine prava, borbe protiv organiziranog kriminala, korupcije te ilegalnih migracija, kao i jačanja administrativnih kapaciteta u kontroli granica i sigurnosti putnih isprava.

Hrvatska se snažno zauzimala za ukidanje viza Albaniji i Bosni i Hercegovini, jer to smatra dodatnim poticajem svim zemljama jugoistočne Europe na njihovu europskom putu, kaže se u priopćenju.

Ministri unutarnjih poslova zemalja članica Europske unije odlučili su u ponedjeljak u Bruxellesu ukinuti vize za ulazak u schengenski prostor građanima Bosne i Hercegovine i Albanije, a ta odluka može biti suspendirana u slučaju zloporabe bezviznog režima, odnosno ako se pojavi veliki broj neopravdanih zahtjeva za azilom.

(Hina) xvm/xpp ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙