FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša: rješenje za Sloveniju su prijevremeni izbori

Autor: lfia
LJUBLJANA, 19. studenog 2010.(Hina) - Čelnik slovenske oporbe i bivši premijer Janez Janša izjavio je u petak da je sadašnja vlada premijera Boruta Pahora neuspješna i da bi za Sloveniju najbolji izlaz bio u prijevremenim izborima.

"Potrebno je da se što prije održe prijevremeni izbori i vlade koja bi imala novi legitimitet", rekao je Janša u petak na konferenciji za novinare na kojoj je kritizirao ekonomsko i političko stanje u državi na polovici mandata koalicijske vlade lijevog centra koju vodi Borut Pahor.

Janša je rekao da sadašnji premijer nije izveo nijednu od najavljenih reformi za izlazak iz krize iako o reformama govori "više od ijednog premijera do sada", te da je sadašnja vlada kriva za ekonomsko stanje u Sloveniji koje je definirao kao "plutanje između recesije i stagnacije" u vremenu kad druge zemlje u EU počinju oporavak.

Ukoliko se ne dogovori organiziranje prijevremenih izbora, po ocjeni slovenskog oporbenog čelnika, Slovenija će za dvije godine sa sadašnjom vladom biti u "bezizlaznoj situaciji", kako zbog gospodarskih problema i sve većeg zaduživanja, tako i zbog političkog kadroviranja, te nepoštivanja pravne države, ocijenio je Janša.

Predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS), koja je najjača oporbena stranka u parlamentu, naveo je kako se boji da će ljevica umjesto pristanka na prijevremene izbore "izvesti manevar" kojim će zbog slabog stanja u državi umjesto izvanrednih izbora provesti rekonstrukciju vlade ili na čelo vlade dovesti nekog drugog umjesto Pahora kojega bi "okrivili za sve teškoće" sadašnje vlade.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙