FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Direktor UniCredita ima noćne more zbog dužničke krize

Autor: mpuk
FRANKFURT, 18. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Izvršni direktor talijanske banke UniCredit Federico Ghizzoni izjavio je da ima noćne more zbog dužničke krize u eurozoni, artikuliravši u jednom od rijetkih javnih istupa strahove koje dijele mnogi vodeći europski bankari.

Ghizzoni je u četvrtak izrazio zabrinutost u pogledu sposobnosti Europe da hitno riješi pitanja državnih dugova, što ugrožava vjerodostojnost regije i snagu eura.

Europa ima potrebne alate za rješavanje krize, ali treba ubrzati aktivnosti kako bi na tržištima ponovno zavladao mir, rekao je Ghizzoni koji je preuzeo kormilo najveće talijanske banke nakon odlaska Alessandra Profumoa u rujnu.

"Zabrinut sam zbog činjenice da će kriza, ako političari ne nađu ispravno rješenje, i dalje biti prisutna na tržištu, generirajući oscilacije“, kazao je Ghizzoni novinarima na jednoj bankarskoj konferenciji u Frankfurtu.

Upitan treba li Irska prihvatiti paket pomoći, Ghizzoni je rekao da bi „ bilo dobro kada bi se postigao dogovor, ali se mora poštovati nezavisnost Irske".

Ranije je čelnik UniCredita potvrdio da će banka i dalje obavljati poslove investicijskog bankarstva i da ga čak planira širiti, nadajući se koristima od ekonomskog oporavka.

„Moj je cilj za 2011. i srednjoročno razdoblje pojačana uloga investicijskog bankarstva", izjavio je Ghizzoni za Reuters na marginama Europskog financijskog tjedna.

"Ako promotrimo razdoblje nakon krize, zaključit ćemo da bi bilo apsolutno krivo smanjiti naglasak na taj posao."

Također je odbacio glasine da će UniCredit smanjiti poslove u Njemačkoj na koje otpada lavovski dio UniCreditovog korporativnog i investicijskog bankarstva.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙