FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPB: suglasnost Nadzornog odbora za dokapitalizaciju

Autor: nbrc
ZAGREB, 3. studenog 2010. (Hina) - Nadzorni odbor Hrvatske poštanske banke (HPB) dao je suglasnost za dokapitalizaciju te banke, pa će HPB na Glavnoj skupštini, zakazanoj za 15. prosinca, povećati svoj jamstveni kapital na 1,655 milijardi kuna, dok će temeljni kapital iznositi 966,6 milijuna kuna, priopćeno je danas iz HPB-a.

Povećanje temeljnog kapitala banke bit će izvršeno uplatom uloga u novcu u iznosu do najviše 450 milijuna kuna od strane ulagatelja Republike Hrvatske, dok će hibridni depozit Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u iznosu od 50 milijuna kuna biti pretvoren u kapital banke, navode iz HPB-a.

Prenose i izjavu predsjednika Nadzornog odbora Zdravka Marića kako je Nadzorni odbor HPB-a odlukom o povećanju kapitala banke u potpunosti podržao njene razvojne planove i strategiju daljnjeg rasta i širenja.

"Time smo banci dali priliku da, stalno vodeći računa o kontroli troškova i rizika, poveća svoje tržišne udjele i vlasniku stvori vrijednost koja će opravdati naša ulaganja", kazao je Marić.

HPB je putem Zagrebačke burze objavio poziv za Glavnu skupštinu u kojem se navodi da bi se temeljni kapital HPB-a povećao za 312,3 milijuna kuna, odnosno sa 654,3 milijuna kuna na 966,6 milijuna kuna, izdavanjem 283.928 redovnih dionica, nominalnog iznosa 1.100 kuna svaka, a po cijeni od 1.761 kunu.

Dio iznosa za koji se izdaju nove dionice koji prelazi njihov nominalni iznos Banka unosi u rezerve kapitala, navodi se u predloženoj odluci o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju dionica.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙