FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački ministar gospodarstva u Varaždinu

Autor: nkal
VARAŽDIN, 18. studenog 2010. (Hina) - Završavajući dvodnevni boravak u Hrvatskoj ministar gospodarstva i tehnologije Savezne Republike Njemačke Reiner Bruederle danas je posjetio Varaždin i varaždinsku Slobodnu zonu.

Nakon što je u Slobodnoj zoni obišao tvrtku BHS Corrugated strojevi, ministar Bruederle, i u njegovoj pratnji zastupnici u njemačkom saveznom parlamentu i gospodarstvenici, razgovarali su u varaždinskoj Gradskoj vijećnici sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom i gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom.

"Vidjeli smo veliki gospodarski potencijal ovog kraja i tvrtke koje se žele razvijati i širiti. I naša je želja pojačati gospodarsku suradnju, a dosadašnje investicije njemačkih gospodarstvenika dokazuju da je to moguće i potrebno", rekao je Bruederle.

Njemački ministar gospodarstva i tehnologije posebno se zanimao za mogućnosti ulaganja u slobodnoj zoni, koja je Varaždinu, kako je naglasio gradonačelnik Čehok, donijela najnižu stopu nezaposlenosti u regiji od 5,3 posto, a župan Štromar ga je upoznao i s mogućnostima ulaganja u ostale gospodarske zone na području Varaždinske županije.

Na kraju susreta u varaždinskoj Gradskoj vijećnici ministar Bruederle je poručio da u sljedećoj godini Njemačka očekuje uspješan završetak hrvatskih pregovara o ulasku u Europsku uniju.

(Hina) xnkal yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙