FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra o prijedlogu državnog proračuna za 2011.

Autor: trub
ZAGREB, 15. studenog 2010. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će raspravljati o Vladinom prijedlogu državnog proračuna za 2011. i projekcijama proračuna za 2012. i 2013. - zastupnici će o prijedlogu proračuna raspravljati u poslijepodnevnim satima, nakon što prijepodne stav o tom dokumentu zauzmu parlamentarni odbori.

Vlada je prijedlog proračuna s današnje sjednice uputila u saborsku proceduru i njime su proračunski prihodi predviđeni u iznosu od 107,4 milijardi kuna, a rashodi u iznosu od 122,3 milijarde kuna.

Prema tome, manjak u proračunu iznosio bi 14,8 milijardi kuna, odnosno deficit središnje države bio bi 4,3 posto BDP-a.

Proračun za iduću godinu rađen je na projekciji gospodarskog rasta od 1,5 posto, a taj bi rast, ustvrdila je danas premijerka Jadranka Kosor, mogao biti i veći s obzirom i na nedavno predstavljene velike investicijske projekte.

Proračunom za 2011. godinu se, u zamrznutim rashodima, osiguravaju dvije milijarde kuna vezano za proces pridruživanja, za kamate 1,1 milijarda kuna više, osiguravaju se sredstva za vojnu opremu, sredstva za mirovine povećavaju se za 163 milijuna kuna, osiguravaju sredstva za porodiljne naknade, sredstava za parlamentarne izbore, referendum o pristupu EU, popis stanovništva, naglasila je premijerka.

Vlada je Saboru uputila i prateći zakon o izvršenju proračuna kojim uz ostalo predviđa ukupno zaduženje države od 23,2 milijarde kuna, od čega se 9,9 milijardi odnosi na otplatu starih dugova

(Hina) xtr yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙