FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matošević i Marchig na festivalu ženske izvrsnosti

Autor: dsil
RIJEKA,9. studenoga 2010.(Hina) - Intendantica riječkog HNK "Ivana pl. Zajca" Nada Matošević-Orešković i ravnateljica Talijanske drame HNK, pjesnikinja i prevoditeljica Laura Marchig, jedine su žene iz Hrvatske pozvane na ugledni međunarodni festival "Festival Dell'Eccellenza al Femminile (Festival ženske izvrsnosti)" koji počinje danas u Genovi, izvijestio je riječki HNK.

Festival je multidisciplinaran projekt u kojem sudjeluju žene koje su dokazale svoju izvrsnost u kazališnoj, likovnoj, glazbenoj i filmskoj umjetnosti, arhitekturi, gospodarstvu i znanosti.

Dio ovogodišnjeg festivala prvi je put posvećen glazbi, odnosno glazbenim zanimanjima. Tim će povodom Nada Matošević-Orešković sudjelovati u radu okruglog stola "Note d'eccellenza nella musica e nel teatro d'opera (O ženskoj izvrsnosti u glazbi i operi)" 11. studenoga. Okrugli stol će voditi talijanska novinarka Elvira Bonfanti, a osim riječke intendantice sudjelovat će i redateljica i profesorica scenske umjetnosti na konzervatoriju "N. Paganini" u Genovi Lorenza Codignola te redateljice Liliana Cavani, Marina Bianchi, scenografkinja Margherita Palli i filmska kostimografkinja Gabriella Pescucci.

Festival završava 16. studenoga, a cilj mu je svratiti pozornost na važnu ulogu žena u današnjem društvu, na njihov utjecaj u svim područjima djelovanja - od kulture i umjetnosti preko politike do gospodarstva - te na vrjednovanje njihova rada.

(Hina) dsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙