FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: nacionalni program 58. festivala igranog filma od 16. do 23. srpnja

Autor: macu
ZAGREB, 16. studenog 2010. (Hina) - Nacionalni program 58. festivala igranog filma u Puli održat će se od 16. do 23. srpnja, a Međunarodni program od 9. do 23. srpnja 2011., izvijestilo je danas Ministarstvo kulture.

Pod predsjedanjem ministra kulture Bože Biškupića, 12. studenoga u Ministarstvu kulture sastalo se Vijeće Festivala igranog filma u Puli, koje je jednoglasno prihvatilo Prijedlog programa i financijskog plana 58. festivala igranoga filma u Puli.

Pedeset i sedmi festival trajao je šesnaest dana, a u Nacionalnom programu prikazano je 11 filmova, od čega četiri u novoj natjecateljskoj sekciji manjinskih koprodukcija. Udvostručen je broj gledatelja Međunarodnog programa Europolis-Merdijani na pulskome Kaštelu, a ukupan broj gledatelja dosegnuo je rekordnih 73.555. Tom broju treba pridodati i 4003 gledatelja koji su pulske filmove gledali na festivalskim gostovanjima na Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskome ljetu, Riječkim ljetnim noćima, Osječkome ljetu kulture, Sceni "Amadeo", Zadru snova i Šibenskome kulturnom ljetu. Riječ je, kako se navodi, o najvećem broju gledatelja i festivalskih gostovanja od proglašenja hrvatske neovisnosti.

Programsko i financijsko izvješće 57. festivala koje su podnijeli umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković i ravnateljica Zdenka Višković-Vukić jednoglasno je prihvaćeno.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙