FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski župan dobio priznanje LeaDeR

Autor: dspo
PULA, 15. studenog 2010.(Hina) - Županu Istarske županije Ivanu Jakovčiću večeras je u Bruxellesu, u sjedištu Odbora regija dodijeljeno europsko priznanje "LeaDeR", priopćeno je večeras iz ureda istarskog župana.

Za to ga je priznanje u listopadu ove godine nominirao Saveza liberala i demokrata za Europu pri Odboru regija Europske skupštine lokalnih i regionalnih predstavnika.

Tom nagradom, kako je navedeno u priopćenju za javnost, prepoznaje se rad i zalaganje iznimnih političara liberalne i demokratske orijentacije na lokalnoj i regionalnoj razini te prikazuje njihov rad i djelovanje kao primjer drugim kolegama i političarima diljem Europe.

Odbor regija je inače osnovan 1994. godine kako bi lokalnim i regionalnim vlastima "dao glas" u pripremama zakona Europske unije i kako bi pomogao premostiti udaljenost između Europske unije i njezinih građana, navodi se u priopćenju.

"Izuzetno sam ponosan na ovo priznanje te ga želim podijeliti sa svima koji dijele europske ideje o liberalizmu i demokraciji," poručio je na večerašnjoj svečanosti Ivan Jakovčić. Pritom je izrazio vjeru kako će u nastavku politike približavanja Europskoj uniji i suradnje s njezinim institucijama te dijeljenjem njezinih stavova o važnosti lokalnih i regionalnih vlasti i posebno decentralizaciji vlasti, u sljedećim godinama "još više doprinijeti razvoju demokracije i liberalizma u Hrvatskoj", navodi se u priopćenju.

(Hina) xdspo yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙