FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: potražnja premašila ponudu za 80 mln kuna

Autor: scvi
ZAGREB, 12. studenog 2010. (Hina) - Na Tržištu novca potražnja je danas premašila ponudu za 80 milijuna kuna, pri čemu su se uz prekonoćne tražile i ročne pozajmice.

Danas je prijavljeno 208 milijuna kuna potražnje, što je 7 posto više nego jučer.

Istodobno, ponuda je smanjena 11 posto, na 128 milijuna kuna.

Većina prometa odnosila se na prekonoćne pozajmice, kojih je odobreno 23 milijuna kuna, i to po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,57 posto, što je 0,06 postotnih bodova više nego jučer.

Plasirano je i 5 milijuna kuna pozajmica na rok od tjedan dana, pri čemu je prosječna kamatna stopa porasla s jučerašnjih 0,82 na 0,9 posto.

Na Tržištu novca danas je ukupni promet dosegnuo svega 28 milijuna kuna, po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,63 posto, što je 0,05 postotna boda više nego jučer.

„Posljednjeg radnog dana u ovome tjednu, u trgovanju na Tržištu novca prijavljena je nešto viša potražnja za kratkoročnim pozajmicama u odnosu na protekli tjedan. Iako je u ponudi ostalo neplasiranih kuna, potražnja nije u cijelosti podmirena zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙