FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: potražnja nepodmirena zbog niskih kamatnih stopa

Autor: scvi
ZAGREB, 2. studenog 2010. (Hina) - Na Tržištu novca danas je ponuda kunskih sredstava znatnije premašila prijavljenu potražnju, koja nije u cijelosti podmirena zbog niske kamatne stope po kojoj su se korisnici pozajmica zaduživali.

Ukupno prijavljena potražnja iznosila je danas 86,16 milijuna kuna, što je 30 milijuna kuna više nego u petak.

Istodobno je ponuda iznosila 236,16 milijuna kuna ili 20 milijuna više.

Najviše je plasirano prekonoćnih pozajmica, u visini od 34 milijuna kuna, po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,47 posto, što je 0,13 posto manje nego u petak.

Odobreno je i 2,16 milijuna kuna pozajmica na rok od mjesec dana, uz kamatu od 2,18 posto.

Ukupan promet na Tržištu novca dosegao je danas 36,16 milijuna kuna, dok je prosječna kamatna stopa smanjena je s u petak zabilježenih 2,51 na 0,57 posto.

Pritom je 200 milijuna kuna ponude ostalo neplasirano zbog neusklađenosti uvjeta kreditiranja.

„Prvi radni dan nakon blagdanskog vikenda u trgovanju na Tržištu novca nisu obilježile značajnije promjene u tržišnim kretanjima. Ponuda kunskih sredstava značajnije premašuje prijavljenu potražnju, koja unatoč tome nije podmirena zbog niske kamatne stope po kojoj su se korisnici pozajmica zaduživali. Uz prekonoćne pozajmice trgovalo se i na rok od mjesec dana, dok je prosječna kamatna stopa iznosila niskih 0,57 posto", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙