FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton i Netanyahu o izgledima za nastavak mirovnog procesa

Autor: dhai
NEW YORK/WASHINGTON, 11. studenog 2010. (Hina) - Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je u četvrtak na početku sastanka s izraelskim premijerom Benyaminom Netanyahuom u New Yorku da je moguć napredak prema izravnim izraelsko-palestinskim mirovnim pregovorima i stvaranju palestinske države.

Na pitanje novinara hoće li se mirovni pregovori nastaviti Clinton je odgovorila: "O tome ćemo raspravljati. Mi se oboje jako zalažemo za to. Znam i govorila sam više puta da su premijer i predsjednik (Mahmoud) Abbas obojica vrlo predani rješenju s dvije države i mi ćemo naći put naprijed".

Netanyahu je rekao da je "povijesni sporazum" s Palestincima još uvijek moguć, dodajući kako se pokušava iznaći način da se "ponovno nastaviti proces kako bi dobili povijesni sporazum o miru i sigurnosti između Izraela i Palestinaca".

"Mi vrlo ozbiljno radimo na tome", rekao je Netanyahu tijekom fotografiranja prije razgovora s Clinton.

Najnoviji plan Izraela za izgradnju 1300 stanova za židovske obitelji u arapskom, istočnom Jeruzalemu izazvao je globalnu osudu i oštre kritike Washingtona.

Palestinske vlasti uvjetuju nastavak mirovnih pregovora produljenjem izraelskog moratorija na židovsku kolonizaciju okupiranih područja, uključujući i istočni Jeruzalem, koji je Izrael anektirao 1980.

(Hina) xdh yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙