FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: neću osnivati klub zastupnika u Saboru

Autor: rkor
ZAGREB, 11. studenog 2010.(Hina) - Nezavisni saborski zastupnik Ivo Sanader izjavio je kako nema namjeru osnovati klub zastupnika u Hrvatskome saboru, o čemu se počelo nagađati nakon što je državna tajnica Bianca Matković od Sabora danas zatražila aktiviranje zastupničkog mandata.

"Ne osnivam klub. Već odavno sam osnovao klub i to HDZ-a", izjavio je Sanader novinarima u Saboru i kazao kako ne želi komentirati potez Biance Matković za koji je, kaže, čuo od novinara i s kojim, ističe, nema nikakve veze. "To je njezino pravo. Ne želim to komentirati", rekao je ponovivši kako nema namjeru rušiti vladu i parlamentarnu većinu koju je stvarao.

Sanader je i danas opovrgnuo medijske napise da je osobno uzimao novac od bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića i kazao kako se ne boji nikakve istrage ni svjedočenja.

"Ne bojim se nikakvog iskaza nikoga jer sve to što se danas govori i svih ovih mjeseci naprosto nije istina. Ali vrlo je zanimljivo da je to prvi objavio Vjesnik, a mi znamo tko je direktor Vjesnika - Šeksov nećak", rekao je.

To što jučer nije došao na red za raspravu o radu državnih odvjetništava Sanader tumači strahom HDZ-a.

"To je uobičajena procedura ako se nekoga bojiš, onda kažeš svojima odustanite svi. To je uobičajena stara procedura. Ja sam to čuo, nasmijao se i rekao 'sve ok', a vi interpretirajte zašto su to učinili", kazao je.

Upitan očekuje li da se to ponoviti i u narednim saborskim raspravama, odgovorio je kako bi to značilo da će se strah HDZ-a nastaviti, a na pitanje imaju li se razloga bojati odgovorio je: "Pa vjerojatno imaju".

U jučerašnjoj raspravi, kaže, želio je upozoriti na postojanje dva državna odvjetništva, ono službeno i po Ustavu neovisno i "drugo, pod navodnicima, državno odvjetništvo" koje je, uvjeren je, pod utjecajem politike.

"Naravno da ne postoji drugo državno odvjetništvo, ali postoji u nastojanjima određenih političara, uz pomoć i nekih medija, gdje se stvara atmosfera hajke, lova na vještice, pritiska na sudstvo, DORH, policiju da rade ono što bi politika diktirala. E, to neće proći u Hrvatskoj", naglasio je Sanader.

Potvrdno je, pak, odgovorio na pitanje ima li povjerenja u glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

(Hina) xrkor/xtr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙