FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas traži sastanak Vijeća sigurnosti zbog židovskih naselja na Zapadnoj obali

Autor: vkla
RAMALLAH, 10. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas zatražio je sastanak Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda zbog rasprave o izgradnji židovskih naselja na okupiranom području Zapadne obale na kojem Palestinci namjeravaju osnovati svoju državu.

Izrael je u ponedjeljak objavio da nastavlja s planom izgradnje 1.300 novih stanova na zemljištu u i oko Jeruzalema koje je Izrael anektirao nakon Bliskoistočnog rata 1967. Dodatnih 800 stambenih jedinica se planira u naselju Ariel u sjevernom dijelu Zapadne obale.

"Nešto se mora učiniti na međunarodnoj razini kako bi se zaustavilo širenje židovskih naselja na Zapadnoj obali, uključujući Jeruzalem", kazao je u srijedu Nabil Abu Rdainah, glasnogovornik palestinskog predsjednika.

Abas je svom izaslaniku u UN-u, gdje Palestinci imaju promatrački status, dao zadaću da zatraži sastanak Vijeća sigurnosti. Rijad Mansur je u izjavi za Reuters iz New Yorka potvrdio da će sastanak zatražiti putem arapskih zemalja koje umaju punopravno članstvo u UN-u.

(Hina)xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙