FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: cijene toplinske energije određuju lokalne jedinice

Autor: trub
ZAGREB, 29. listopada 2010.(Hina) - Hrvatski sabor izmijenio je danas Zakon o energiji, pa će će cijene toplinske energije, umjesto vlade, ubuduće određivati predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave.

Lokalna bi predstavnička tijela tako određivala visine tarifnih stavki u tarifnim sustavima za djelatnosti

proizvodnje toplinske energije (s iznimkom za povlaštene kupce), opskrbe toplinskom energijom (s iznimkom za povlaštene kupce) i tarifni sustav za distribuciju toplinske energije.

Sabor je izmijenio i Zakon o pravosudnoj akademiji, kojim se, među ostalim, sastav Upravnog vijeća Akademije proširuje s dva člana iz reda zaposlenika.

Upravno vijeće utvrđivat će pravila za provođenje pismenog ispita za kandidate prijavljene za upis u Državnu školu za pravosudne dužnosnike. Postupak upisa kandidata za suce provodit će Državno sudbeno vijeće, a upise kandidata za zamjenike državnog odvjetnika Državnoodvjetničko vijeće.

Kao dio vladinog Programa gospodarskog oporavka, kojim se predviđa i racionalizaciju broja zavoda, agencija, fondova i drugih tijela s javnim ovlastima, Sabor je izmijenio zakone o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori te o zaštiti i spašavanju.

Prvim zakonskim izmjenama Hrvatska poljoprivredna komora preuzima poslove Zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, koji time prestaje biti samostalna institucija.

Izmjenama Zakona o spašavanju, pak, prestaje s radom Regionalno središte za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofa u Divuljama, a poslove i zaposlenike tog centra preuzima Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Zastupnici su potvrdili nekoliko međunarodnih ugovora i sporazuma, te u drugo čitanje uputili prijedloge zakona o zakladi "Hrvatska za djecu" i zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava.

Sabor je zaključio ovotjedno zasjedanje, a 20. sjednicu nastavlja idući tjedan.

(Hina) xtr/xibob yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙