FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: premijera predstave "Cirkus Destetika"

Autor: jnah
RIJEKA, 6. studenog 2010. (Hina) - U okviru scene "Zajc off" u HNK Ivana pl. Zajca premijerno je večeras izvedena predstava "Cirkus Destetika" makedonskog redatelja Aleksandra Popovskog, nastala prema motivima iz djela i tekstovima ruskog avangardnog pisca Daniila Harmsa.

Predstava "Cirkus Destetika" Hrvatske drame riječkog HNK, okarakterizirana i kao "glazbena paranoja", večeras je premijerno izvedena u HNK, iako je svoje prvo uprizorenje u Rijeci doživjela ljetos u sklopu festivala "Riječke ljetne noći", u ambijentu plaže bivšeg hotela "Park", polučivši izniman uspjeh.

Večerašnja izvedba odigrala se u sklopu scene "Zajc off", u kojoj publika dobiva priliku u vrijeme predstave zajedno s glumcima boraviti na pozornici kazališta.

Osnovni motiv "Cirkus Destetika" je svijet koji je postao cirkus i u kojem ljudi igraju uloge cirkusanata; na humorističan i publici lako razumljiv način propitkuju se teme ljubavi, vjere, komunikacije te smisla života općenito. Predstava obiluje elementima groteske i apsurda na kojima je Harms izgradio svoj književni izričaj.

Glavne uloge pripale su glumcima Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca – Zdenko Botić zaigrao je Ravnatelja cirkusa, Tanja Smoje Plesačicu na žici, Anastazija Balaž Lečić Žonglerku, Marija Tadić Krotiteljicu, Igor Kovač Trapezistu, Damir Orlić Klauna i Jasmin Mekić Snagatora.

Magdalena Lupi izradila je dramaturški okvir predstave, skupina "Numen" scenografska rješenja, a grupa "Foltin" skladala je glazbu za predstavu.

(Hina) xsjun yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙