FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeno hrvatsko izdanje francuske ilustrirane enciklopedije

Autor: mkov
ZAGREB, 10. studenog 2010. (Hina) - Prilagođeno izdanje za hrvatsko govorno područje francuske ilustrirane enciklopedije "Dokeo - encikopedija za nove generacije, 9-99 godina", koju je uredila Miroslava Vučić predstavljeno je danas na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu.

O enciklopediji su govorila urednica i član stručnog uredništva Mladen Klemenčić. Podsjetivši na dječja enciklopedijska izdanja u Hrvatskoj tijekom 60-ih godina, Klemenčić je istaknuo kako je ta enciklopedija puno šarenija i zornija u donošenju i obradbi informacija.

"Ona je u osnovi prevedena s francuskoga jezika, ali smo joj kroatizirali sadržaj", rekao je, dodavši kako je za razliku od francuskog izdanja u našu umetnut i poseban dodatak iz hrvatske povijesti.

Miroslava Vučić je podsjetila kako su i u poglavlju o biljkama i životinjama umetani sadržaji važni za biljni i životinjski svijet u Hrvatskoj. Napomenula je kako je u enciklopediji predmetno obrađeno gradivo za učenike iz osnovnih škola te dodala da je terminologija usklađena s nazivljem udžbenika Školske knjige.

"Dokeo - encikopedija za nove generacije, 9-99 godina" (469 str.) podijeljena je u osam dijelova u kojima su obrađene životinje, znanost o zemlji, ljudsko tijelo, znanost i tenika, povijest, Hrvatska, svijet danas, umjetnost, zabava i šport.

Knjigu je objavila Školska knjiga.

(Hina) xmkov ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙